Hjemmelavet surdejspizza

Luftig, sprød og tynd pizza, der har en smagfuld og lækker bund? Jeg har et svar til dig, og det er hjemmelavet surdejspizzabund. Pizzadejen kan laves både med surdej eller gær, men surdejen løfter pizzabunden til nye højder. Det er simpelthen den lærkeste pizzadej, mere behøves jeg ikke at sige.

Hvis du starter dejen tidligt om morgenen, og bruger varmt vand (ca. 40-45 grader), så kan du nå det til aften. Men jeg anbefaler klart den lange hævetid!

Til 3 pizzaer

320 g lunken vand

450 g mel (jeg bruger Ølandshvede, men Tipo 00 er også godt!)

1 dl aktiv surdej (alternativt 3 g gær)

10 g salt


Dag 1:

Rør alt sammen i en røreskål. Ælt 5 min på laveste hastighed, sku op på højeste hastighed, og ælt til dejen samler sig og slipper skålen. Lad den trække i 3-4 timer på køkkenbordet. Hermed får surdejen lov til, at aktivere sig i den nye dej. Stil på køl natten over.

Dag 2:

1 time før servering tændes ovnen på højeste temperatur, med en bagesten eller bagestål i den øverste del af ovnen, men så der stadig er plads til pizzaerne. Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn. Del dejen i 3, og lad dem hvile i 20-30 min. Form pizzabundene og læg dem på et bagepapir. Kom din favorit topping på, og bag dem til de er lækre gyldne.

 

Tip: Mit yndlings fyld til min surdejspizza er: Tomatsauce, løg, frisk bøffelmozzarella, som bages i ovnen. Derefter topper jeg gerne med grillede squash, eller auberginer, frisk rucola og parmesanost! En anden god kombi er at smøre den med creme fraiche og hvidløgsost, ca. 2 spsk, også toppe med rødløg inden den bages .. nøj for en lækker kombination.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s