Surdejsvafler

Skønne, søde og sprøde surdejsvafler, som helst skal spises direkte fra vaffeljernet, sammen med familie og venner. Det må da være indbegrebet af hygge. Du sagtens kan lave dem til en brunch, en dessert eller bare som en sprød overraskelse på en kold og grå dag.

Jeg vil rigtig gerne mindske madspild. Når jeg fodre min surdej, kassere jeg altid ca 70% af den, altså dirkete ned i vandafløbet … Det er så ærgeligt, fordi der er stadig en masse smag, og sunde bakterier i den kasserede del. Derfor er jeg begyndt at gemme, og lave nye opskrifter med den del af surdejen, man normalt bare smider ud.


Til 8 vafler:

2 æg

1 vaniljestang, korn herfra

8 spsk rørsukker

4 dl surdej

1 spsk mel

1 tsk. stødt kardemomme

100 g smeltet smør

Start med at sætte smørret til at smelte over mellemhøj varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med sukker. Pisk sukker, vanilje og æg til det er lyst og luftigt. Kom surdej, mel og kardemomme i dejen. Pisk det i æggeblandingen og til sidst hældes det smeltede smør i. Kom en lille klat smør på vaffeljernet, og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde. Når de færdige ligges de på et fad, eller en rist, eller dirkete over på tallerkenen. Min kæreste elsker dem med nutella og banan, mens jeg nyder dem med banan og peanutbutter eller en en klat god marmelade.

Det er allerbedst er at spise dem lige med det samme. Lad være med at stable dem, for så dannes der kondens og de bliver bløde.

FullSizeRender

Skriv endelig til mig her, eller på Instagram, hvis du har feedback, en idé eller et ønske om en opskrift, eller et indlæg, eller hvis du har prøvet en af mine opskrifter. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s