Tærte med surdejsrester

En tærte er en god måde at få brugt sine lidt kedelige rester på. Det er hurtig og skøn aftensmad, eller en fin afveksling fra en rugbrødsmad til frokost. Det nemme ved tærte er, at du stort set kan bruge det, du alligevel har i køleskabet, som trænger til at blive spist.

Men jeg er begyndt at samle mine saltetærtedeje med surdej, istedet for vand. På den måde for jeg ikke kun brugt mine grøntsagsrester, men også lidt af min overskudende surdej, og tilgengæld bliver jeg gengældt med en mere smagfuld og sundere tærtebund.

 

Tærtedej

125 g hvedemel

75 g groft mel

100 g koldt smør

1 tsk salt

2-3 spsk surdej

 

Tærtefyld

4 æg

2 spsk creme fraiche, minimum 18%

3 spsk hytteost

salt og peber

1/2 squash

2 gulerødder

 

Tænd ovnen på 200 grader over og under varme. Bland mel og salt i skål, skær det kolde smør i små tern, og smuldr mel og smør sammen. Kom surdej i til tærtedejen er samlet. Eventuelt kan dette med fordel gøres i en foodprocessor.

Rul tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir, eller tryk den direkte ned i tærteformen. Prik små huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtedejen i 10-12 min. Imens tilbereder du dit ønskede fyld. Jeg brugte en tyndskræller til at lave tynde strimler af en squash og nogle gulerødder. Læg fyldet i tærten og bag den i 25 min, eller til fyldet har sat sig.

img_7865.jpeg

img_7865.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s