Sprøde pitabrød

Pitabrød er lidt af en glemt 90’er klassiker. Hvilket er lidt synd, da det er en utrolig let måde at få en masse sunde gode grøntsager, rydde lidt op i køleskabet og mindske madspilddet. Det er veloplagt til en vegetar aften med falafler, sæsongrøntsager eller køre den snaskede fastfoodstil med kød, dressing. det er alt sammen toplækkert, nemt og hurtigt at lave.

Til 8 pitabrød

10 g gær

300 g  vand

5 spsk surdej

50 g groft hvedemel

425 g hvedemel

5 g salt

Gæren og surdejen røres ud i vand. Kom mel og salt i og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter. Tænd ovnen på 250° over- og undervarme med et bagestål- eller sten i. Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule og puffer op.

Del dejen i 8 lige store stykker, og tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1 – 1 1/2  cm. læg herefter pitabrødene ind direkte på bagestålet og  bag dem i ca. 8 – 10 min, til de puffer op som små brødbolde. Så er der serveret.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s