Brioche med hyld

Smagen af dansk smør og hyldeblomster, må være smagen af sommer! Ligenu står hyldene i fuld flor, min søster og jeg har været på jagt efter de flotteste og mest velduftende hyldeblomstbuketter til hjemmelavet saft, noget vi altid har gjordt med min bedstefar. Da vi gik og plukkede skærmene, kom vi på ideen om at komme dem i brød. De blev en kæmpe succes, og er så lækre direkte fra ovnen, spist som de er, eller med et koldt lag smør.

Til 12-15 stk.

250 g sødmælk

100 g rigtig smør (ikke smørbar, kærgården eller lign.)

20 g  gær

50 g rørsukker

1 æg

475 g hvedemel

8-10 hylde skærme – blomsterne klippes af

5 g salt

Lun mælken og smør sammen i en lille kasserolle på lav varme. Når det er smeltet sammen opløses gær og sukker heri. Kom mælke- og smør blandingen i en røremaskine sammen med melet og æltet den godt igennem. Højeste hastighed til den er helt samlet. Tilsæt æg og blomsterne fra hylden, og ælt dejen til den er glat igen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket i 45-60 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.

Skær dejen ud og form den til boller, der lægges på et stykke bage papir. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme, og lad bollerne efterhæve imens ovnen varmes op. Når ovnen er varm sættes bollerne ind, pensles de med smeltet smør og drysses med sukker. Bag én plade af gangen i 15-20 min, for at undgå de hæver ujævnt op eller sprækker. Nyd dem lune som de er, med et koldt lag smør, eller dagen efter som ristet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s