Ramsløgs Baguette

Vi kender alle til hvidløgsflutet. Det der helt hvide flute du kan købe for en flad 20’er i hvilken som helst supermarked. Netop den har jeg valgt at udfordre og den har fået en over nakken med kvaliteten, smagen og ikke mindst udseendet. Ligenu bugner det med ramsløg ude i den danske natur, og med denne Corona Lockdown. er der ingen dårlige undskyldinger for ikke at komme ud og plukke favnen fuld, så du kan komme hjem og bage disse nemme baguettes der vil opgradere enhver grillaften! Afsted med dig.

Du finder min opskrift på almindelige Baguettes her

Ramsløgssmør:

250 g Blød Smør (Her kan kærgården ikke bruges, brug en ren smør der er saltet)

Skallen fra en hel citron

30 Store Ramsløgsblade

Salt til tilsmagningen

  • I en blender, minihakker eller foodprocessor blendes det hele sammen til en nogenlunde homogen masse og giv den et nip salt og smag den til.

Til 2 baguettes

305 g lunken vand (36-40°C)

11 g salt

100 g surdej

495 g hvedemel

Ramsløgssmørret fra ovenfor


Find en skål og kom alle de afvejede ingredienser i skålen. Bland ingredienserne godt sammen til det er homogent. Det skal ikke være glat, og må gerne være en klistret masse.  Dæk dejen til og lad den hvile i 1 time.

Du vil bemærke nu, at der er en lav vandprocent i denne dej (omkring 65% i forhold til mængden af mel). Det gør dejen lettere at håndtere senere hen, når baguettesene skal formes og snittes.

Efter dejen har hvilet, og melet har fået lov til at absorbere vandet og salten, skal dejen æltes i et par minutter til den er glat og smidig. Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve i 2-4 timer, uden fold, afhængigt af temperaturen. Den skal have hævet 30-50% i volumen.

På et let drysset bord, vendes dejen ud, og deles i to lige store dele. For-form dejen til et rektangel. Spræd/stræk dejen let, og blidt ud til en firkant, o fold den som en aflang konvolut, læg den med åbningen ned mod bordsiden, så du har en glat overflade. Gentag med det andet stykke. Lad dejen hvile til den slapper af og er afspændt igen, ca. 20-45 minutter.

Form herefter til baguettes.

Tag din dejdeler, og vend dejen om så du står med åbningen. Smør halvdelen af det bløde ramsløgssmør ud i midten af dejen. Fold den ene langside 2/3 over, lidt af gangen, og pres let ned for at “sy dejen sammen” imens. Drej forsigtigt dejen en halv omgang, og gør det samme bare hele vejen over til modsatte side denne gang. Rul blidt dejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir. Gentag med det andet stykke. Dæk dejen til med et varmt dampende stykke, jeg brugte et hørstykke, men du kan sagtens bruge et almindeligt sidestykke. Lad det hæve i 1-2 timer, og fjerne stykket 30-60 minutter før det skal bages (det hjælper med at tørre dem lidt ud, så de bedre kan snittes), og tænd din ovn på 230°C.

Snit og sæt brødet i ovnen, smid en kop vand ind, og luk ovnen med det samme! Åbn ovnen efter 15 minutter, roter bagepladen og bag dem 15 minutter mere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s